Fairtrade sinds dag 1

Onze filosofie

De Very Cherry collectie is 100% Fairtrade. Toen ons merk begon en wij op zoek gingen naar een fabriek waar we onze collectie wilden laten produceren hebben wij bewust gekozen voor een fabriek in Europa. Een plek dichtbij waarvan we weten dat de arbeidsomstandigheden goed zijn, de lonen eerlijk, en er wordt omgekeken naar het personeel dat zich inzet en met veel liefde werkt aan onze kledingstukken. Deze zoektocht leidde ons naar Polen, waar wij vanaf het begin onze kleding laten produceren.

Op deze manier kunnen wij met zekerheid zeggen dat iedereen die betrokken is bij het productie-proces van jouw favoriete Very Cherry items, hier een eerlijk loon voor ontvangt. We weten dat de omstandigheden goed zijn, en de medewerkers veilig.

 

Wij geven net zo veel om de dames die de kleding produceren, als om de dames die de items dragen.

Daarnaast vinden wij kwaliteit heel belangrijk. Wij zetten ons in om duurzame, tijdloze, stijlvaste collecties te ontwerpen en te maken. En wij geloven dat vakmanschap een prijs heeft, maar dat je daarmee ook langer en meer plezier beleeft van je garderobe.

Duurzaam

Wij stimuleren onze klanten om na te denken over welke keuzes zij maken in de aanschaf van kleding. En wij hopen mee te kunnen bouwen aan jouw tijdloze, duurzame garderobe waarbij je perfecte basics en zorgvuldig gekozen favorieten zo lang mogelijk mee laat gaan. In plaats van het meegaan met vergankelijke trends en massa-mode.  De impact van onze fashion is positief, niet alleen voor de Very Cherry fans, maar voor iedereen bretrokken bij het maken van onze kleding. En als we allemaal wat bewuster kiezen voor kleding die lang meegaat, goed bij ons past, en niet afhankelijk is van de zo snel wisselende trends, dan maken we de wereld ook nog een stukje mooier.

 

 

De stoffen die wij gebruiken komen bij verschillende leveranciers vandaan. Daarbij letten wij altijd op de keurmerken van duurzame stoffen die onder goede omstandigheden worden gemaakt. Het is in de modebranche ontzettend lastig om van iedere stof precies te kunnen terugvinden waar en hoe deze is geproduceerd, daarom letten wij er bij het kiezen van onze partners op dat zij dezelfde waarden nastreven, om zo toch met een gerust hart onze collecties te kunnen samenstellen.

Dus draag jouw Very Cherry items met veel plezier, wetende dat je door bij ons te shoppen bijdraagt aan de positieve ontwikkeling van Fairtrade en Sustainalble fashion, duurzaam en op eerlijke wijze geproduceerd. Dan zit die jurk nog net even lekkerder, toch? Jouw Very Cherry item gaat lang mee, laat zich niet verdringen door trends in het modelandschap, en iedereen die onderdeel is geweest van productie heeft een eerlijk loon ontvangen. Laten we op die manier voor elkaar zorgen, en voor deze prachtige aarde waar we op leven.

Very Cherry in een notendop:

Hoge kwaliteit stoffen

Fair-trade

Made in Europe

Met trots ontworpen in Rotterdam

Sinds 2008

Signature pieces

Vrouwelijk en comfortabel

“Het grote voordeel van het hebben van eigen boutique en ontwerpen tegelijkertijd, is dat je altijd op de hoogte bent van wat vrouwen het liefste dragen.

Voor mij is het niet alleen van belang dat mijn ontwerpen er stijlvol en leuk uitzien, ik vind het minstens zo belangrijk dat ons merk comfortabel is.

Daarom kies ik ook met zorg mijn materialen en stoffen uit, allemaal van hoge kwaliteit. Ik wil dat mijn klanten mijn kleding niet alleen dragen, ik wil dat ze ervan gaan houden!”

Caroline Poiesz

Ontwerpster en eigenaresse Very Cherry

preloader