Hoera! Very Cherry is jarig! Wij bestaan 13 jaar.
13 jaar geleden, in 2004, begon Caroline haar winkel op de Botersloot in Rotterdam. Vanuit haar liefde en fascinatie voor vintage en de stijl van de jaren ’40, ’50 en ’60. Zij was de pionier van de vintagestijl mode in Nederland op dat moment. Inmiddels is Very Cherry uitgegroeid tot een succesvolle winkel en webshop, en een prachtig eigen vintage-inspired kledingmerk dat al verkocht wordt in boutiques door heel Nederland, maar ook in Antwerpen, Gent, Berlijn en Parijs!
Over het ontstaan van Very Cherry:
In 2004 heb ik Very Cherry opgericht, een boetiek met dameskleding, zowel vintage, als nieuw – vintage inspired. Heerlijk vond ik het om mijn winkel te openen. Als tiener al was ik een vintage victim” en struinde wekelijks alle rommelmarkten af op zoek naar mooie vintage juweeltjes. Al snel had ik een giga collectie vintage kleding die ik gebruikte ter inspiratie van ontwerpen die ik toen voor mezelf en vriendinnen maakte. Mijn oma was coupeuse, en leerde mij de technische kneepjes van het vak. Later ben ik zelf een opleiding voor coupeuse gaan volgen, op de Rotterdamse Snijschool. Daar ontdekte ik dat ik het tekenen, het ontwerpen beter in mij had dan het naaien van de kleding. Sinds mijn eigen kledinglijn is gegroeid, laat ik de productie van mijn modellen/designs dan ook graag over aan zeer vakkundige naaisters in Polen en kan ik mij helemaal toeleggen op het ontwerpen van de kleding en het zoeken naar de juiste stoffen. Het maakt mij ontzettend blij dat steeds meer vrouwen Very Cherry dragen en ik vind het geweldig om te zien dat meer mensen zich door deze stijl laten inspireren en bij ons fluitend de winkel uitgaan. Vrouwen die in Very Cherry komen noemen het wel het snoepwinkeltje van jurkjes, een walhalla voor vrouwen die net als ik houden van vintage fashion en daar graag hun eigen draai aan durven geven.
Het ontwerpen van mijn collectie vind ik het allerleukst om te doen en ik vind het fantastisch om te zien dat klanten zich er zo lekker in voelen! Dat is dan ook waarom ik er steeds weer met heel veel passie, liefde en plezier aan werk!
Hopelijk tot ziens!
X Caroline Poiesz
 

preloader