Eigenlijk zou ze pas op 1 maart de sleutel krijgen, maar eigenaresse Caroline Poiesz kon niet langer wachten haar droom te verwezenlijken en ging een week eerder dan gepland al open.  Deze week is het veertien jaar geleden dat zij haar Very Cherry boetiek opende, en sindsdien zijn de winkel en het merk een fenomeen in Rotterdam en daar buiten.
 

Deze week is het feest in de knusse boetiek aan de Botersloot. “Wat begon met een passie voor vintage en een liefde voor mode, groeide uit tot een eigen merk en nu is de boetiek eigenlijk de brandstore voor mijn label Very Cherry”, aldus eigenaresse en ontwerpster Caroline. Met uitstapjes als een outlet, shop-in-shops, een pop-up winkel in Amsterdam en een collectie in samenwerking met King Louie, wist zij heel Nederland voor zich te winnen. “Maar Rotterdam blijft de thuisbasis, ik blijf hier zeker zitten!”
blog14jaar
Als je kijkt wat er in 14 jaar allemaal is gebeurd bij Very Cherry valt je mond open van verbazing. In de loop der jaren ontstond hier, in de kelder, het eigen label. “Waar nu de voorraad ligt was toen het atelier, de eerste Very Cherry items zijn hier met de hand gemaakt.” Inmiddels bedient Poiesz resellers in binnen- en buitenland. “Winkels door heel Nederland, in Duitsland ook 30, en dan nog in Parijs, Antwerpen, Kopenhagen.De groei is enorm”, zegt Caroline, terwijl ze een klant in een jumpsuit van spijkerstof helpt. Eén van de vele bestsellers van dit Rotterdamse topmerk.Feest
Deze week staat in het teken van de verjaardag van de boetiek. Iedereen die langskomt krijgt een attentie en er loopt een feestelijke korting van, hoe kan het ook anders, 14% op de Very Cherry collectie! (Deze actie loopt af op 1 maart)
 
Ook voor wie niet in de winkel kan langskomen is het feest, Very Cherry heeft ook een goedlopende webshop waar klanten van ver kunnen winkelen en inspiratie op kunnen doen.
De collectie
In 14 jaar heeft ook de collectie een ontwikkeling doorgemaakt. “Tien jaar geleden stond de winkel echt bekend vanwege de retro stijl, denk aan petticoats en wijde 50-er jaren mode”, legt Caroline uit. Tegenwoordig is het vintage karakter van de kleding nog steeds aanwezig, en ook het decor van de winkel doet aan als een Franse boetiek uit vervlogen tijden. Met authentiek vintage behang en prachtige meubels uit de jaren 60. Maar de collectie?“Wij zijn nog altijd dol op de iconen van toen, denk aan Bardot en Hepburn. Maar we zijn met het eigen merk wel een andere weg ingeslagen, niet meer retro maar vrouwelijk, elegant en voor iedereen! De kleding is juist ook heel goed te combineren met hedendaagse mode. Het is vooral de vrouwelijke pasvorm en de kwaliteit die nostalgie ademt, en ambacht.” Caroline ontwerpt de collectie nog altijd vanuit de winkel aan de Botersloot, maar de productie vindt inmiddels in Polen plaats waar de collectie fairtrade en met grote liefde voor de klant wordt vervaardigd.
IMG_4461lowreslogo
preloader