Maak je zomerlook af met vrolijke shorts! Ideaal voor over je badkleding als je naar het strand gaat of lekker in de tuin zit. Maar natuurlijk kun je shorts ook dragen met een t-shirt of blouse.
Laat die benen maar bruin worden! Draag shorts met een leuk sandaaltje of sneakers, en een simpele top overdag, en geef ze een upgrade op een zomerfeest met hoge hakken en een sexy top.
De leuke high-waisted shorts van King Louie zijn een must-have in je vakantiekoffer. Ze hebben een vrolijke tropische print, en ze zitten ook nog eens heel lekker door de soepele stof.
instashorts2
Shorts hebben hun naam uiteraard te danken aan het feit dat ze een ‘korte’ versie van een lange broek zijn.
Shorts kunnen worden gedragen door mannen èn vrouwen,  maar mochten tot de jaren’50 niet door vrouwen worden gedragen, omdat dit als onbehoorlijk werd gezien. In de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw worden shorts in Europa en Noord-Amerika alleen gedragen door jonge jongens. Ook maakt de korte broek in die periode onderdeel uit van veel schooluniformen voor jongens.
Zodra jongens het einde van hun pubertijd bereiken, maken de korte broeken plaats voor een langere variant. Hierdoor ontstaat het idee dat shorts alleen voor jonge jongetjes zijn. Een meisje of vrouw hoeft het in de jaren ’30 en ’40 niet in haar hoofd te halen om in een korte broek de deur uit te gaan. Sociale, veelal ongeschreven regels schrijven dit in die tijd voor.
instashorts
Heel langzaam gaan steeds meer mannen en ook vrouwen shorts in hun vrije tijd dragen. Halverwege de jaren ’50 worden de sexy hotpants een grote hit in Amerika. Op televisie en in de bioscoopzaal zie je dan ook regelmatig rock ‘n’ roll helden in korte broekjes paraderen. Daarna zijn de shorts ieder decennium opnieuw een must-have. Van de gewaagde Daisy Dukes uit de jaren ’70 en ’80 tot de gym inspired broekjes in de jaren ’90.
c4d838500b781dc86d4c0bd488047340

preloader