591d8b8b11df020b58916c54f7885eeb
De schoenen die werden gedragen door de dames in de jaren’40 van de vorige eeuw, zijn een mooi en stijlvol, maar vooral praktisch alternatief voor de hoge jaren ’50 hakken en de toen net uitgevonden stilettohak.
Toch ladylike voor de dag komen, maar ook de hele dag fijn kunnen  lopen, wie wil dat nu niet?
In de jaren ’40 gingen veel vrouwen aan het werk toen hun mannen naar het front moesten in de oorlog. De bedrijven en fabrieken moesten draaiende worden gehouden, en dat werd gedaan door de stoere vrouwen, die broeken en werkpakken gingen dragen, sjaaltjes in hun haar knoopten om de krullen uit de ogen te houden, en lage, stevige hakken droegen om flink op rond te stappen.

Dit alles zonder af te doen aan stijl! De broeken nog altijd high-waisted en mooi getailleerd, de haren onberispelijk in de krul, en de make-up perfect in orde. Waren er door de schaarste geen kousen te vinden, dan werden  de naden op de benen getekend. En was er geen stof te krijgen, dan werd er gewoon een jurk gemaakt van oude gordijnen.
BP304-GAVI-large_1024x1024
Ook de schoenen uit die tijd zijn vaak prachtig van kleur en vorm. Elegant in donkere kleuren, afgewerkt met mooie motieven en stevig om de voet. De Prachtige Gavi schoenen van Bettie Page Shoes zijn helemaal jaren ’40. Met hun mooie vintage kleurtjes, zoals donkergroen, nude en burgundy zijn ze echt vintage stijl. En met hun hakje van 7 cm. hoog, heel comfortabel om op te lopen!

preloader