Voor de feestdagen komt Lindy Bop met de exclusieve Silver Screen collectie; prachtige handgeborduurde jurken in jaren ’20 stijl! De prachtige mesh stoffen en opgeborduurde kraaltjes en pailletten maken de jurkjes ideaal om heerlijk in te dansen.

Tegen de jaren ’20 van de vorige eeuw ontwikkelden modeontwerpers Paul Poiret en Coco Chanel ongeveer gelijktijdig een nieuw silhouet in de mode; het corset werd voor het eerst in 300 jaar de deur uit gedaan. Door het wegvallen van het corset, kregen vrouwen veel meer bewegingsvrijheid. Zo konden ze voor het eerst lekker met hun heupen wiegen op de toen zo populaire jazzmuziek. Nieuwe dansstijlen als de charleston en de lindy hop werden ontwikkeld. Met deze vrijheid kwam ook de behoefde aan kortere rokken (korter dan de enkellange rokken uit 1910) en kortere haren. De jurken kregen een lage, losse taille, fijne soepele stoffen, en kraaltjes en kwastjes die mooi meezwierden als je bewoog. Deze stijl werd vanwege de wijde capejes en kwastjes en zwierige rokken ‘flapper’ stijl genoemd.  Een mooie fingerwave in het haar en een klokhoedje maakten de look af. Natuurlijk draag je deze look ook nu met mooie nude naadpanty’s en schoentjes met een klein hakje.
flapper2
Vanaf volgende week is deze stijlvolle, delicate collectie bij Very Cherry te vinden, samen met mooie fake fur stola’s en parelkettinkjes die je look afmaken. Jij steelt gegarandeerd de show met kerst of op dat nieuwjaarsfeestje. Voor meer inspiratie om deze look af te maken, kijk de film The Great Gatsby! Een leuke avond gegarandeerd!
flapper

preloader