Hoe geef je je look een instant vintage tintje? Door de juiste sieraden toe te voegen! Een gewone top of blouse is meteen fifties met een mooie broche. En de juiste oorbellen geven je hele verschijning net dat extra vava voom!
 Je look is direct helemaal Tiki met bamboe oorbellen, en maak je af met de juiste armbanden. Het Engelse merk Bow and Crossbones maakt reproducties van Vintage fifties sieraden. Gegoten in plastic of fakelite (een wat steviger namaak bakeliet) en gekopieerd van echte vintage sieraden om een zo authentiek mogelijke look te creëeren.
Plastic was een geheel nieuw materiaal (net als de voorloper bakeliet) dat direct populair was in de sieraden wereld. Je kon het in alle kleuren en vormen gebruiken en het was betaalbaar. Om wat glamour toe te voegen werden en glitters of goudkleurige accenten aan toegevoegd.
Zo’n 50 jaar geleden werden dit soort sieraden ontworpen voor de gewone vrouw, maar net zo goed gedragen door filmsterren en beroemdheden, tegenwoordig zien we er ook celebrities als Dita von Teese en Caro Emerald mee, en dragen de sieraden goed op een simpel t-shirtje of effen jurkje.
Het plastic werd soms ‘vermomd’ als glas of emaille, en zelfs goud en zilverkleurig goud was op de markt.
b&c
 
 

preloader