Niet weg te denken zijn ze, de stippen! Bij elke nieuwe collectie die we inkopen zitten er weer stippen-prints bij. En dat inspireerde ons tot het schrijven van deze post: Polkadots-mania!
Want waar komt die trend toch vandaan? En wat betekenen die stippen?

Eigenlijk zijn we erachter gekomen dat stippen nooit ‘uit’ zijn geweest. Maar de print werd wel in de 19e eeuw pas voor het eerst gespot. Dat heeft er alles mee te maken dat er machines voor nodig waren om de stippen op precies dezelfde afstand van elkaar te kunnen printen.
In 1926 poseert de Miss America van dat jaar in een badpak met daarop een stippen-print, dat is het begin van honderden jaren stippelplezier!

Miss America in stippen badpak in 1926

Miss America in 1926


Modehuis Lanvin laat er geen gras over groeien en komt een jaar later ook met een badpak met stippen-print. En ook Disney voorziet de grote populariteit van de print en kleedt karakter Minnie Mouse aan in stippen.
In de 30′ en 40’er jaren verovert de stip het straatbeeld. Het gaat dan nog wel om de mierzoete variant van de stippenjurk met ruches, linten en strikjes.
Frank Sinatra’s ballade ‘Polka dots and Moonbeams’ overtuigt iedere Amerikaanse vrouw tot de aanschaf van een stippenkleedje.
Het is modehuis Dior die de stippengekte echt doet losbarsten. Als Dior met een collectie komt waarin een prominente rol voor de vrouwelijke stippen-print is weggelegd weten zij toute la Hollywood te beïnvloeden. En dan hebben we het niet over de minste actrices. De dames die toonbeeld zijn geworden van de eerste retro stippels waren Marilyn Monroe (stippen bikini, zie foto hieronder)  Elizabeth Taylor en Lucille Ball. Je snapt wel.. vanaf dat moment was de stip écht voor elke vrouw een must-have.
Sindsdien zien we dat de good-ol’ stip zich geregeld weer laat zien in de stijl van vandaag de dag. Wij, de Very Cherry dames, ontlenen vooral inspiratie uit de stippen outfits van lang, lang geleden.. en wanen ons dan ook even in die tijd. Want dát is wat die stip doet, de print wakkert een nostalgie aan die tot de verbeelding spreekt en niet te stoppen is.
Ook leuk, de stip staat natuurlijk voor lief en vrouwelijk en zelfs meisjesachtig, (Polka verwijst niet alleen naar de zeer populaire dans uit de ’30-’40er jaren, maar betekent in het oud-Tsjechisch ook echt ‘klein meisje’) maar heeft in de stoerdere combinaties van de rockablily look ook een ondeugende meisjesachtige twist die je outfit met een vette knipoog afmaakt als mix van stoer en vrouwelijk. Doen dus, die stip!
Bekijk onderstaande stippen-items in de webshop door op de foto’s te klikken!
Jurk van Lindy Bop

Jurk met stippen van Lindy Bop


Playsuit

Playsuit voor de stoerdere stippellook van Hellbunny


stippen 2 jurk chique

Romatisch jurkje Lindy Bop met sheer bovenkant


stippen 1 bikini

Bikini a la Marilyn Monroe van Esther Williams


stippen 9

Wie zegt dat stippen niet sexy kunnen zijn? Panty Pamela Mann


stippen6

Net nieuw binnen King Louie blouse met strik


stippen 5

Polkadot pencildress met 3/4 mouwtje van Lindy Bop


stippen 4

Stippenblouse van ons eigen merk Very Cherry!

preloader