Wij zijn gek op vintage look-and-feel jumpsuits.

Ook in onze eigen Very Cherry Clothing collectie vind je deze klassieker terug in verschillende dessins.

De jumpsuit gaat inmiddels al een tijdje mee in het modebeeld en heeft al menig roerige periode overleefd zonder zich al te veel aan te passen. Juist daarom is deze klassieker er eentje om van te houden!

jumpsuits

Wie heeft de broek aan?

Vrouwen in broeken, voor ons de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk pas sinds 1900 geaccepteerd. Rond die tijd werd de vrouw het zat om altijd maar in onpraktische lange rokken te lopen met strakke korsetten en ingewikkelde kapsels. De trend van de vrouw die broeken droeg begon in de stad bij de welgestelde dames, en spreidde zich later uit naar het platteland.
De jumpsuit voor de vrouw doet zijn intrede in de eerste wereldoorlog. Door de grote verliezen en de dienstplicht waren het opeens de vrouwen die in fabrieken gingen werken en dus in een, daar heb je ‘m, overall liepen.
Zo is het ooit begonnen, de one piece overall was uitermate geschikt als werkkleding omdat je nergens achter kunt blijven hangen met zo’n outfit uit één stuk.
jumpsuit

Springen in je springpak

Tegelijkertijd zie je ook de eerste jumpsuits in de luchtvaart. We kennen allemaal die zwart/wit foto’s wel toch, van de vliegeniers en parachutisten in hun overalls met zo’n kekke bril op hun hoofd?
De naam jumpsuit komt dan ook bij parachutisten vandaan; letterlijk een springpak!

jumpsuits
Van ‘wel handig’ naar ‘bloody awesome!’

In de jaren zestig en zeventig begonnen prominente artiesten met het dragen van fashionable jumpsuits en evalueerde het stuk zich van werkkleding naar glamour en  fashion. Wat dacht je bijvoorbeeld van de fantastische creaties die Elvis droeg tijdens zijn shows in Las Vegas.
En na de King kwamen de Glamrock bands die in lekkere strakke jumpsuits de blits maakten. In de jaren tachtig trad Freddie Mercury er in op met Queen en vergeet Gwen Stefani niet, ook zij wordt vaak gespot in een jumpsuit.
Gwen Stefani draagt een denim jumpsuit
Heb jij er nog niet één in je kast hangen? Bestel dan nu jouw broekpak in de webshop! Classic red, stoer en nostalgisch denim, of een speelse polkadot; voor elk wat wils!
PS: Ook bij Haastje Repje aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam vind je onze Very Cherry Jumpsuits!

preloader