Voorloperhobbelaar van de pencilskirt

Vóór Dior met de pencilskirt op de proppen kwam was er de Hobble skirt. Een lange strakke jurk, waar je letterlijk in rond hobbelde, want lopen is haast niet mogelijk in zo’n lange koker. De naam pencilskirt spreekt natuurlijk voor zich; we hebben het over de lange smalle rok, hoewel de kokerrok zoals we die nu kennen niet meer zo maxi is als de eerste varianten, en daarmee is nu alleen het fietsen in een pencilskirt nog een uitdaging!

De pencilskirt is één van de favorieten uit onze winkel en webshop. En een favoriet dat is deze smalle, strakke rok eigenlijk al sinds Dior ‘m eind jaren ’40 introduceerde. Het geheim van dit tijdloze item? De pencilskirt maakt iedere vrouw blij! Of je ‘m nu zakelijk draagt of casual met loafers, het kan allemaal. De rok is supervrouwelijk, sexy en staat elke vrouw, of je nu maatje 36 of 46 hebt!

Move over waistline! All about the hips

Modehuis Dior gaf elke collectie een letter mee om de veranderende pasvormen te categoriseren. Hebben we het over een A-lijn jurkje, dan verwijzen we dus naar het Dior-alfabet. De pencilskirts zoals wij ze kennen doken voor het eerst op in H-lijn. De H-lijn bestond uit items met parallelle lijnen, in plaats van de wijd uitlopende A-lijn kledingstukken van voor die tijd. Eigenlijk maakte Dior met de introductie van de pencilskirt eigenhandig een einde aan de ‘New Look’ trend, die bij henzelf vandaan kwam en nadruk legde op brede schouders en smalle tailles.

Met de komst van de kokerrok verschoof de focus van de taille naar de heupen. Vooral omdat de nauwe onderkant van de rok de vrouw dwong om met een ‘hip-wiggle’ te lopen. En omdat de rokken nauw sluiten aan de achterkant.

 

Onze pencilskirt

De rok werd al snel populair, maar werd vooral op kantoor gedragen. Vaak ook als onderdeel van een mantelpakje. De rok heeft nog heel wat ontwikkelingen meegemaakt: een nog net wat hogere taille, of een net wat kortere snit tot op of net over de knie.
Vandaag de dag is de rok een eye-catcher op zich en mag je ‘m op alle mogelijke manieren combineren. Lief met een bloesje en zoete pumps, of stoer met killer heels en een drukke print erboven.
Bij Very Cherry hangt er altijd wel een mooie rok voor jou in rekken. Bijvoorbeeld die van ons eigen duurzaam geproduceerde Very Cherry label. Bekijk al onze pencilskirts hier.
rok1
rok5
rok2
rok4
rok3

preloader