Toen in de jaren ’30 en ’40 swing dance populair werd was het natuurlijk tijd voor het vinden van de perfecte outfits voor deze dansstijl.
Het moest een jurk zijn die vrouwelijkheid benadrukte, maar waarin je wel goed kon bewegen. En zo zag de Swingdress het levenslicht. Tot op de knie, wijd uitlopend vanaf de taille en met lekker veel stof aan de onderkant om de bewegingen van de danser van nog meer WOW! Te voorzien.
Al snel werd de swingdress een onderdeel van het straatbeeld, ook als er niet geswingd werd waren de jurkjes favoriet.
Vintage 50's black and white Swingdress
In de jaren ’40 hadden de jurkjes nog vrij bescheiden rokken, mede omdat stof slechts op rantsoen verkrijgbaar was. In de jaren ’50 gaat de jurk echt los met prachtige wijde rokken waaronder menig swinger dan ook nog een prachtige petticoat begint te dragen.
Wil jij ook de sterren van de hemel swingen, of je vrouwelijk voelen in een prachtige every-day dress? Probeer de swingdress!
Ga je voor de 40’s look combineer de jurk dan met een wat wijdvallende blouse, een goede hak eronder en een supersexy seamed panty. Maak je swing-look compleet met vrouwelijke handschoentjes.
Meer in voor de 50’s stijl? Ga dan voor platte schoentjes, een strakke blouse of top, work that waistline met een riempje en vergeet je petticoat niet! Wil je het helemaal goed dan, dan draag je bij deze look een paar Bobby Socks, je weet wel, die met zo’n lief kantje!

Swingdresses in alle kleuren, stijlen en maten vind je hier!
Zarah dress navy/brownSwingdress Audrey dress black floralEmmy Dress met kraagje

preloader