Caroline’s favoriet: “Ik draag het liefste de Mac Red, of Chanel Gabrielle!”
Ilonka’s favoriet: “Wat is een vintage stijl zonder rode lipstick? Ik ben niet zo van de dure make-up, sinds ik deze Longerlasting no. 2 van de Hema heb ontdekt kan ik niet meer zonder! Blijft goed zitten en ’s avonds kan er een gloss over, al hoeft dat natuurlijk niet. Past perfect bij mijn huid en groene ogen!”
Daphne’s favoriet: “De echte klassieke look creëer ik met de matte rode lippenstift van Rimmel, uit de serie Kate. Omdat hij niet glanst geeft hij echt die vintage 50’s look!”
Nina’s favoriet: “Dit is Mac Girl About Town: een snoepjesroze lipstick die zelfs de stoerste rockabilly outfit suikerzoet maakt!”
Femke’s favoriet: “De Super Stay 24 color nummer 510 (red passion) van Maybelline. Blijft perfect de hele dag zitten en maakt je vintage inspired outfit helemaal af!”
Masha’s favoriet: “Hier draag ik de colorsensational 904 Wild Rose van Maybelline. Zuurstokroze as can be,  dus geen excuus meer om niet stralend de dag door te komen, met een knallende glimlach!”

 Een ode aan kissable-lips!

Onmisbaar in de iconische make-up van de 50’s en 60’s is de lippenstift. Niet alleen de prachtigste kleuren werden in die tijd gebruikt, maar de lippenstift werd ook verkocht in prachtige metalen en zilveren houders. Dat is nog eens wat anders dan de plastic varianten die wij vandaag in het schap treffen!
In de 50’s zagen we vooral die heerlijke Candy pink, geheel in lijn met Audrey Hepburn’s uitspraak “I believe in pink!” Daarnaast zag je de paars-rode en oranje-rode tinten opkomen.
Wat eigenlijk het meest typerend is voor echte 50’s lippen is dat de kleuren vrijwel altijd mat waren. Geen shiny gloss dus, als je voor de 50’s look gaat, maar vooral een goede basis voor een matte en ‘satin’ look! Denk bijvoorbeeld aan het palet van Katy Perry.
Net zoals de wenkbrauwbogen werd er in deze tijd veel aandacht besteed aan het de perfecte vorm van de lippen. Gebruik dus altijd een lipliner, en kleur daarna je lippen in met je lippenstift.
En als je dan toch in de weer bent met die lipliner, ‘plain Jane’ mocht dan misschien voor de natural look gaan, de iconen uit die tijd (denk Marilyn Monroe en Grace Kelly) tekenden net buiten de lijntjes, om zo een vollere look te creëren.
Om uitgelopen lippen te voorkomen zorg je ervoor dat je foundation/concealer zo dicht mogelijk bij de lijnen van je lippen pas eindigt, en breng een dun laagje poeder aan op je lippen als primer voor de lippenstift. Gebruik geen foundation als basis voor je lippenstift, dit verandert de kleur van het product, en daar gaat het nou juist allemaal om!
Je fabulous retro 50’s look maak je natuurlijk af met matching fingernails.

What about the 60’s? 

De copycat van iconen uit de 60’s is Lana del Ray. Zij rockt de toen rete-populaire mod-look.
Waar we in de 50’er jaren veel met opvallende kleur op onze lippen aan de gang gingen, passend bij de strakke en donkere wenkbrauwen, zijn we in de 60’s helemaal voor de veel zachtere pastelkleurige lippen.
De iconen uit verschillende disciplines, Goldie Hawn, Jackie Kennedy, Nico, deelden één gemeenschappelijke liefde: die voor zachtroze lippenstift.
Te veel oma-kriebels bij het zien van al die zachte kleurtjes in de schappen? Vergeet niet dat deze lieve lipjes werden gecombineerd met een flinke streep eyeliner boven het oog. Echt niet granny dus!
Bijkomend voordeel van dit bijna nude palet is dat het met alles te combineren valt! Dat bleek al in de 60’s waar de look net zo makkelijk met all-black werd gecombineerd als met een drukke bloemenprint. I-de-aal zeggen wij, en fijn voor je portemonnee ook!
Omdat het toch vooral om het gebruik van de eyeliner ging in de 60’s mag je de lipliner voor deze look achterwegen laten en omarm je de natuurlijke vorm van je lippen. Oh enne, een beetje glamour mag. Het was namelijk niemand minder dan mrs. Kennedy die een laagje lipgloss droeg over haar “pastel pout”.
Inspiratie nodig voor deze 60’s look? Google mod-look en leef je uit!

Vintage reclameuiting voor lippenstift

 

 

preloader