Kom naar de winkel voor onze prachtige Limited Edition Velvet Hollywood Dresses! De jurken zijn niet online verkrijgbaar, maar alleen in de shop. Perfect voor een Oud en Nieuw feestje, maar eigenlijk perfect voor elk feest.  Velvet is niet persé een stof voor de winter. Je draagt hem ook heel mooi het hele jaar door in een bohémien stijl in combinatie met mooie laarzen, met bloemenmotieven of paisleyprints. !cid_6EBB0E10-CA45-4BB6-B6B3-7CADA5ACD95E De mooie, rijke stoffen doen ons vooral denken aan de stijlvolle seventies discokleding. Laat je inspireren door deze look en combineer met hoge plateauhakken en een tulband voor een echte vintage feel. Maar ook met een mooie omslagdoek en simpele hakjes steel je de show in deze jurk. Hij is verkrijgbaar in goud, ijsblauw en zwart. Kom dus gezellig naar de winkel om te passen! velvetblue De zwarte Editie is wel online verkrijgbaar, samen met nog een aantal andere party-versies van onze Hollywood Circle Dress. Deze week hebben we de samples voor de Very Cherry wintercollectie van 2018 binnen gekregen, en as we speak wordt deze gefotografeerd. Bereid je voor op meer prachtige velvet items komend najaar. Wij zijn alvast razend enthousiast. Dit prachtige velvet is een blijvertje! Wat is Velvet?

Velvet is de Engelse benaming voor Fluweel. Het Franse woord is Velours. Velours is een stofsoort waarbij kleine (van oorsprong zijden, nu ook vaak katoenen) lusjes worden geweven waardoor aan de bovenkant een zachte, glanzende stof ontstaat van korte opstaande pluizige polen. Optioneel is het doorsnijden van die lusjes waardoor korte ‘haartjes’ ontstaan. De techniek is ontstaan in Azië en waaide rond 1400 over naar Europa. Vooral in Italië. Maar ook Brugge werd in de 16e eeuw een centrum van fluweelwevers. Maar er bestaat toch een klein verschil tussen fluweel en velours. Velours werd iets later, in Frankrijk, uitgevonden, is een gesneden variant van fluweel en is heel zacht door dat lossnijden, trekken of ruwen van de poollussen, maar daardoor ook iets minder glanzend dan fluweel.

Velours is vaak zwaarder van gewicht dan fluweel en wordt veelal gebruikt voor gordijnen en het bekleden van meubels, onder andere omdat het wat flexibeler is dan gewoon fluweel. Soms zit er wat lyra doorheen geweven on wat stretch toe te voegen. Die flexivbiliteit komt door een ander belangrijk verschil, en dat is dat fluweel altijd geweven wordt en velours geweven kan zijn (met een iets andere techniek dan fluweel), maar vaker nog: gebreid is.

Onze ‘Velvet’ jurken zijn dus eigenlijk gemaakt van Velours. met een klein beetje stretch voor comfort.

preloader