Er zijn leuke cloche-hoedjes binnen bij Very Cherry. Samen met onze baretjes zijn zij de favoriete accessoire voor het najaar. Hoe je ze draagt lees je hier!

Vorige week zag ik bij mijn ouders deze foto’s van mijn oma met haar zussen en moeder, gemaakt in de jaren ’30. Naast dat de foto’s geweldig zijn, viel me ook op dat ze zulke prachtige hoofddeksels droegen; baretjes en pothoedjes, helemaal jaren ’30! Mijn oma is de dame geheel rechts op de foto, ze is hier ongeveer 16 jaar vermoed ik. Ze draagt een gebreid baretje in twee kleuren. Mijn overgrootmoeder, links op de foto draagt een mooie rieten pothoed.
IMG_9326IMG_9355
In de jaren ’30 van de vorige eeuw was de mode door de economische crisis wat ingetogener dan in de jaren daarvoor. Minder glitter en kraaltjes dan in de jaren ’20 en minder enorme hoeden zoals je ze in de jaren ’10 zag. Voor dagelijks gebruik droegen dames veel baretten en pothoedjes. Vaak op een korte bob, maar lang haar kon ook prachtig worden opgestoken. Draag daaronder een (nep!) bont stola en je stijl is af!
fayhats
clochehats
Uiteraard kun je je hoed nog steeds op die manier dragen, maar ben je op zoek naar een iets meer hedendaagse twist, draag hem dan met los golvend haar, of in de lekkere knalkleur blauw! Combineer met een leuk kort jasje en een dikke sjaal.
De hoedjes en baretten zijn ook prachtig te combineren met de Very Cherry wintermantels, draag zwart op zwart voor een klassieke look of ga voor een lekker contrast met een rode jas en blauwe hoed!
vchatsfaybaret
De hoedjes en baretten zijn in verschillende kleuren en modellen te vinden in onze winkel. De baretjes heeft Caroline meegenomen uit Parijs en zijn er in verschillende mooie herfsttinten.
Ze zijn een real-shop exclusive;  je kunt ze dus niet online kopen. Een perfecte reden om gezellig naar de winkel te komen!

preloader