Het allermooist bij je vintage geïnspireerde outfit, zijn hoge hakken. Maar ze zijn niet altijd de meest comfortabele keuze. Wil je ook nog een sprintje kunnen trekken of een stuk kunnen wandelen zonder dat je er uitziet als een babygiraffe? Lees dan onze tips!
Hoge hakken komen in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor een hakje van 7 cm, of een hak van 11 cm. Deze hoogte bepaalt hoeveel gewicht je op je voorvoet draagt. Een oplossing voor deze zere voorvoeten kan zijn; een siliconen zooltje voorin je schoen stoppen, dit verzacht de wrijving en de schok als je loopt. Ook je tweede en derde teen aan elkaar tapen schijnt een handeling te zijn die wonderen verricht!
cutiepiematcreme
Niet alleen de hoogte van de hak speelt mee, maar ook de dikte. Op een naaldhak sta je een stuk minder stevig dan op een hak van een paar centimeter dik. Zolang de hak een slank gesneden vorm heeft blijft hij sierlijk, ook als hij wat dikker is.
Een hak zorgt ervoor dat je houding verandert, je gaat rechter op staan, lijkt langer, je bekken wordt gekanteld en je wiebelt wat meer met je heupen als je loopt. Geen wonder dat veel mannen hakken sexy vinden.
De hakken van Pinup Couture hebben heel slim een plateautje in de zool verwerkt, waardoor de hak een paar centimeter lager ‘voelt’ dan hij in werkelijkheid is. Heel fijn dus. Daarnaast hebben ze een echte glamorous uitstraling door hun vorm en passen ze perfect bij een partyoutfit in vintage stijl. De hakjes zijn over het algemeen wat steviger dan een naaldhak waardoor je steviger staat.
sitten heels red
Heb je echt geen zin om de hele avond op zulke hoge hakken te lopen? Dan zijn hakjes van een centimeter of 7, zoals die van Bettie Page of Bait een uitkomst. Ze zien er sierlijk en vintage uit, maar hebben het comfort voor een dagje winkelen.
Het best kies je een schoen die niet knelt, maar als je tussen twee maten in zit, kun je toch het best gaan voor de kleinere maat, omdat je met een grotere maat de neiging hebt om te gaan sloffen, je tenen verkrampt kunnen raken omdat je het gevoel hebt dat je je vast moet ‘grijpen’ met je tenen om je schoen niet te verliezen. En een sprintje trekken gaat ook echt een stuk beter als je schoenen goed blijven hangen aan je voeten.
Heb je het aangedurfd om op hoge hakken naar een feestje te gaan? Je kunt altijd een paar flatjes in je tas stoppen voor als je echt niet meer kunt. De entree en de foto’s zijn al gemaakt, en niemand die meer naar je voeten kijkt aan het eind van de avond. En als je om je heen kijkt zul je zien dat je niet de enige bent die zijn high heels heeft verruild voor een lager paar!

preloader