Elke periode in de geschiedenis had zijn eigen mode. De items van de Very Cherry collectie zijn geïnspireerd op de modellen uit de mode van grofweg de jaren ’40 tot de jaren ’70.
In de jaren ’40 vochten veel mannen in de oorlog. De vrouwen bleven thuis en moesten daar de boel draaiend houden. Niet alleen het huishouden, maar ook de fabrieken moesten blijven draaien. De vrouwen gingen keihard aan het werk. Praktische kleding was hierbij noodzakelijk. Kortere rokken, voor bewegingsvrijheid, niet te wijd, want er was schaarste in materialen. Een gemakkelijke knoopsluiting en wat comfort waren belangrijk. Een van onze modellen is lichtjes geïnspireerd op de jurken die de vrouwen in de jaren’40 overdag tijdens het werk droegen. Zie jij de overeenkomsten met onze Reversdress?
forties
In de jaren ’50 hadden mensen behoefte aan geborgenheid en veiligheid. Hierbij hoorden strengere, conservatieve regels. De rokken werden weer wat langer, kregen veel stof, want die was weer volop verkrijgbaar, en de vrouw hees zich weer in het in de jaren ’20 afgeschudde corset. Hierdoor ontstond een silhouet dat Christian Dior met zijn New Look beroemd maakte; een slanke taille, wijde rok (op feestjes met een petticoat) en een charmante halslijn. Hierin zien wij onze Hollywood circle dress terug!
jaren50
The swinging sixties! Mary Quant introduceert de minirok in de modewereld. Er kan veel meer. beatnikmeisjes dragen strakgesneden, simpel belijnde jurkjes in combinatie met korte kapsels en dikke eyeliner. Vaak zien we in combinatie met de kortere rok een hoger gesloten hals. De Pan Collar dress, de Beverly Button Dress en de Linen Back button dress met knoopjes aan de achterzijde zijn voorbeelden van Very Cherry jurkjes die geïnspireerd zijn op de mode van de jaren ’60!
sixties
De jaren ’70 zijn kleurrijk, spiritueel en vrij. Veel mensen beginnen zelf met handwerken, als macramee en breien en maken ook hun eigen kleding. De kleuren bruin, oranje, paars en denim zie je veel terug. Onze jumpsuit past perfect in deze periode! Draag hem met afzaklaarsjes en gooi je haar los, en jij kunt zo de seventies in wandelen!
seventies
 
 
 

preloader