Het is zomervakantie! De uitgelezen kans om eens een gezellig dagje Rotterdam te doen! Wil je naast de grote publiekstrekkers als de Markthal en het nieuwe Centraal Station ook het gezellige, kleinschalige Rotterdam leren kennen, dan is het MaHo kwartier de perfecte plek!
Het MaHo (Maagd van Holland) Kwartier ligt zo’n 5 minuten lopen van station Blaak, verscholen achter de Binnenrotte. een gebiedje vol leuke boutiques, gezellige terrasjes en leuke snuisterijen-winkeltjes. Je kunt er heerlijk lunchen bij bijvoorbeeld Picknick, Mangiare of Sajoer, een lekkere snack halen bij Snackbar tante Nel of Baker’s Dough, of heerlijk eten of borrelen bij Pix, Bokaal of café Sunset.
verycherryaf
Maar laten we eerlijk zijn, we komen natuurlijk om toffe vintage en vintage stijl items te scoren! Naast Very Cherry, waar je je hart op kunt halen aan vintage geïnspireerde, nieuwe kleding, zijn er nog een paar leuke boutiques in het MaHo te vinden.
vidiviciaf
Vidi Vici
Een paar panden naast Very Cherry vind je Vidi Vici, een winkeltje met vintage en zelfgemaakte kleding in ’20’s tot 70’s stijl. Ook voor mooie accessoires moet je bij Vidi Vici zijn; ze hebben er de leukste hoedjes en sieraden. En, ook mannenkleding!
hendrikusaf
Vintage & Labels by Hendrikus
Henk de Lauré verkoopt vintage design pareltjes in zijn zaakje aan de Pannekoekstraat. Op zoek naar een te gek vintage jaren ’80 design pak, of mooie leren tassen, handschoenen of sjaals, Henk heeft ze voor je!
cheapfashionaf
Cheap Fashion
Een klein stukje verder, op de Meent, vind je Cheap Fashion. Een grote winkel vol jaren ’70, ’80 en ’90 vintage. Ook voor gekke feestkleding zit je hier goed.
tonysgaragesaleaf
Tony’s Garage Sale
Loop een klein stukje verder onder de kubuswoningen door en je komt Tony’s tegen; een grote hal met verschillende vintage aanbieders, waar je meubels en snuisterijen kunt vinden uit de jaren ’50 tot de jaren ’70. Kom met de auto, want zo’n toffe stoel of lamp meenemen met de trein is een beetje lastig.
 

preloader