De dames van Very Cherry wensen je een heel mooi 2019!

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? Veel celebrities hebben dit jaar besloten om te consuminderen, alleen nog duurzaam te kopen en niet mee te doen aan de ‘fast fashion’-trend, waarbij je voor een paar euro elk seizoen bergen koopt en ze het volgend seizoen weer weggooit.
Bij Very Cherry zijn wij daar heel blij mee, want wij doen graag mee met de slow fashion beweging.
Very Cherry is een Fairtrade merk, ontworpen in Rotterdam door Caroline en duurzaam geproduceerd in een klein fabriekje in Polen.
Door de kleinschaligheid bij Very Cherry (wij zijn een bedrijfje met maar 3 werknemers en Caroline, de eigenaresse) houden we nauwkeurig de controle over het productieproces van onze kleding. We weten waar en hoe de stoffen zijn geproduceerd, en hebben nauw contact met de naaisters in de fabriek in Polen waar de Very Cherry kleding op kleinschalige manier geproduceerd wordt.
Wat is Fast fashion precies?
Fast fashion bekt lekker, maar het is zeker geen positieve term. Fast fashion houdt in dat de kleding snel in de winkel ligt. Hoge omloopsnelheden met veel wisselingen van betaalbare collecties in de winkel, zodat jij steeds meer kunt kopen zonder daar te veel geld aan uit te hoeven geven. Veel kledingmerken willen dus steeds sneller en goedkoper kunnen produceren. Eigenlijk is de mode-industrie daardoor één van de meest vervuilende en mensonvriendelijke bedrijfstakken. Een kwart van alle pesticiden in de landbouw wordt gebruikt bij het laten groeien van katoenplanten. Voor de productie zijn enorme hoeveelheden water nodig. Voor één t-shirt is al 2.700 liter water nodig, genoeg drinkwater zodat een persoon 900 dagen zou kunnen drinken.En dat niet alleen: textiel is goed voor tien procent van de wereldwijde CO2–uitstoot. Bovendien werkt een zesde van de wereldbevolking in de kledingindustrie. Veel van die mensen wonen in een ontwikkelingsland en kunnen niet rondkomen van hun salaris. Maar gelukkig hebben kledingmerken door dat duurzaamheid niet alleen hip is, maar ook echt nodig en zit hier de voorgaande jaren wel verbetering in.
(Bron: www.ondertussen.nl)
En wat natuurlijk ook heel fijn is aan ons merk; wij verkopen alleen tijdloze modellen. Onze kleding heeft bewezen de tijd en modegrillen te doorstaan, en kan áltijd!
De items zijn eindeloos te combineren en met de juiste accessoires maak je er elke keer weer een andere look mee.
Als je dus besluit toch iets te kopen dit jaar, kies dan voor een tijdloze basic waar je jarenlang plezier van hebt. Een must-have voor je capsule garderobe van Very Cherry!

preloader