De Very Cherry Hollywood pencildress is nieuw binnen in een vrolijke lente-variant! Vrolijke frisse kleurtjes als jade groen en regal blauw, korte mouwen en van een nieuw materiaal; hoogwaardige viscose jersey! Dit materiaal maakt dat de jurk heerlijk zit, flink meerekt, maar ook stevig genoeg is om mooi af te kleden. Daarnaast is de jurk niet synthetisch, geen gezweet meer dus! Combineer deze jurk met mooie pumps en rode lippenstift om die echte vintage fiftieslook te creëren.
Of draag de jurk met lage schoentjes of zelfs gympen om een casual look te maken, waarmee je toch heel gemakkelijk de show steelt.
De oorsprong van de Pencildress gaat helemaal terug naar 1908, toen de gebroeders Wright de vrouw van een aandeelhouder vroegen de eerste vrouw te zijn die een vliegtuig bestuurde. Ze bonden de rok van de vrouw samen boven de enkels om te voorkomen dat de wijde rok tussen de propellers kwam, en om te voorkomen dat haar ondergoed te zien zou zijn als de rok zou opwaaien. Foto’s van deze eerste vrouw die een vliegtuig bestuurde gingen de hele wereld over. Parijse ontwerpers namen deze snit over en creëerden de hobble skirt; een rok die strak was en samengebonden bij de enkels. Dit model was geen lang leven beschoren, omdat je er bijna niet in kon lopen.
Na de Eerste Wereld oorlog verdween de hobble skirt en nam de jaren ’20 snit de plaats in. Tijdens de Tweede Wereld oorlog was stof erg schaars, en moest kleding noodgedwongen uit minder stof bestaan dan voorheen. Veel vrouwen moesten aan het werk omdat hun man in de oorlog vocht, dus uit praktische overwegingen werden rokken een stuk korter, zodat er beter in bewogen en gewerkt kon worden.
In 1954 introduceerde Christian Dior de eerste pencilskirt in zijn ‘H-line collection’. Deze rok werd al snel de favoriet van vele Hollywoodsterren waaronder Marilyn Monroe en Audrey Hepburn. In eerste instantie was deze rok onderdeel van een mantelpak, maar al snel werd de rok apart gedragen met een losse top of sweater. Deze combinatie leidde uiteindelijk tot de pencildress, die vaak gedragen werd door stylicoon Bettie Page.
De pencildress omarmt je lichaam en je vrouwelijke vormen en maakt, in combinatie met hoge hakken, dat je houding sierlijk en vrouwelijk is. Een model dat dankzij Marilyn Monroe en Bettie Page nog steeds een grote favoriet is onder vintage-liefhebbers, maar inmiddels ook het mainstream publiek heeft veroverd! pencildress

preloader