De zomer-staples van Very Cherry zijn binnen! De Sunny Dresses en Summer Jumpsuits worden geshowd door Retro Sonja.
Gebaseerd op de simpele belijningen van de kleding uit de jaren ’40 zie je deze vintage-stijl duidelijk terug, maar in een modern jasje!

In de jaren ’40 was er door de oorlog schaarste aan stof. Hierdoor zie je dat patronen zo weinig mogelijk stof mochten gebruiken; minder wijde rokken, korter en simpeler van lijn. Geen overdaad en tierelantijnen. Een geluk bij een ongeluk; want door deze zuinige belijning, ontstond er een prachtige simpele snit, die zo tijdloos was, dat we hem nu nog als perfecte basic kunnen gebruiken!
Ook werd er, tijdens de oorlog, maar ook tijdens de wederopbouw, hard gewerkt door vrouwen. Praktische kleding was dan nodig. Stevige katoenen stoffen en denim werden nu ook gebruikt voor vrouwen kleding, en de broek en het broekpak werden echte werk outfits voor vrouwen. Stoer en vrouwelijk tegelijk.
blog sonja 40s
Onze Very Cherry basics komen in vele kleuren en in zowel effen varianten als met leuke printjes, die elk seizoen weer anders zijn. Kies dus jouw succesnummer uit, en geniet van de stijlvolle, simpele belijningen!

preloader